Wie is Dirk De Vriendt

Geboren te Gent op 22 april 1951 en woont er nog steeds.

Zijn eerste optreden was in december 1966 en dat is duidelijk aan zijn huidig repertorium met songs van de 50’s tot heden te merken. En het gekke is dat tegenwoordig vooral de jongeren gek zijn op de muziek van vroeger.

In 1971 werd hij laureaat en persprijswinnaar van de ‘Ontdek De Ster’ wedstrijd op de BRT televisie, de toenmalige ‘Soundmix Show’ zeg maar.

Na een gevarieerd leven als zanger, gitarist, begeleider, componist en gewerkt te hebben met zowel binnen- als buitenlandse artiesten, zingt Dirk sedert 2001 voor u enkele uren vol en begeleidt daarbij zichzelf op akoestische gitaar.

Als men ‘covers’ speelt dan komen heel dikwijls verzoeken vanuit het publiek, en niets is zo verleidelijk dan hieraan toe te geven. Daar de beste ideeën dikwijls vanuit onverwachte hoek komen bleef de volgende vraag niet lang uit : waarom niet een lijst opmaken met door iedereen gekende nummers en die dan brengen op verzoek ?

Vandaag krijgt het publiek van Dirk een ‘menukaart’ aangeboden met meer dan 1000 titels uit diverse genres van rock, folk, blues, Country tot kleinkunst en chanson.

Een gevarieerd programma dus met tijdloze muziek waarbij het publiek zelf ook zijn inbreng heeft en waar iedereen (hopelijk) een beetje gelukkiger bij wordt.

ONE MAN – ONE VOICE -
ONE GUITAR